Çok Dilli Siteleriniz İçin En İyi 6 WordPress Eklentisi

Çok Dilli Siteleriniz İçin En İyi 6 Wordpress Eklentisi

İşletmeniz küresel veya uluslararasıysa, tek dilli bir siteye sahip olmak, önemli pazarlara girişinizi yavaşlatıyor olabilir. Öte yandan, ek diller için yepyeni içerik oluşturmak zahmetli ve zaman alıcı olabilir.

Gerçekten uluslararası bir çevrimiçi kitleye ulaşmak için çok dilli içerik yayınlamanız gerekir. Örneğin, içeriğinizi İngilizce’ye çevirirseniz, İngilizce konuşanların ziyaretlerinde, dönüşümlerinde ve etkileşimlerinde ani bir artış görmeyi bekleyebilirsiniz.

WordPress destekli bir web sitesini birden çok dile çevirmenin en iyi yolu,  wordpress dil eklentisi  kurmaktır ve neyse ki birçok mükemmel seçenek vardır. Tipik olarak, çok dilli eklentiler iki ana başlığa ayrılır:

  • Otomatik Çeviri: Bu eklentiler, içeriğinizi çeşitli dillere dönüştürmek için çevrimiçi çeviri hizmetlerine güvenir ve çeviriler tek bir tıklamayla sağlanır.
  • Manuel Çeviri: Bu eklentiler, içeriği kendiniz çevirmenizi (veya çevirileri yapması için başka birinden yardım almanızı) gerektirir. İçeriğinizi tercih ettiğiniz dilde yazarsınız, ardından ziyaretçilerin aralarında geçiş yapabileceği ek dillerde yeniden yazarsınız. Bu, ilk yaklaşımdan daha fazla zaman alıcıdır, ancak açık ara en yüksek kalitede çeviriler üretir.

Bazı araçlar, sitenizi otomatik olarak çevirerek başlama ve ardından bu çevirileri gerektiği gibi manuel olarak iyileştirme seçeneğiyle her ikisini de yapmanıza olanak tanır.

Bu makalede, WordPress için en iyi yedi çok dilli eklentiyi yazdık. Bu sayede web siteleriniz için kusursuz düzeyde çeviriler yapabilirsiniz. Daha geniş kitleye ulaşabilirsiniz.

Hazırsanız başlayalım.

1-WPML

WPML eklentisi

Listemizin ilk sırasında, açık ara en iyi bilinen eklenti ile başlayalım. WordPress Çok Dilde Eklenti – daha çok WPML olarak bilinir. Eklentiyi Kurduğunuz gibi 60’tan fazla dili destekler ve gerekirse kendinizde ekstra olarak dil ekleyebilirsiniz.

WPML, çevirileri aynı domaine, sub domaine veya tamamen farklı bir domaine yerleştirme seçeneği sunarak, onu çok dilli bir siteyi yönetmek için çok yönlü bir çözüm haline getirir.

Lisanslar 29 dolardan başlar, ancak tüm özelliklere erişmek için 79 dolarlık seçeneğe yükseltmeniz gerekir ve bence bu ekstra özellikler olmazsa olmazdır. Başlangıç ​​olarak, yükseltme, çok dilli e-ticaret desteği ve çeviri widget’ları sunar ve ana dili türkçe olmayan kişilerin temalar ve eklentiler için yapılandırma ekranlarını anlayabilmesi için web sitenizin arka ucunu çevirmek için de kullanılabilir.

Ancak, herhangi birçok dilli eklenti için en önemli şey çevirilerdir ve WPML hem otomatik çeviri hem de kendi kendine çeviri kategorilerinde yer alır.

Sitenizi otomatik olarak çevirmek istiyorsanız iki seçeneğiniz vardır:

WPML, ICanLocalize ve Cloudwords hizmetleriyle eşitlenebilir. İçeriğinizi tercih ettiğiniz çeviri aracına gönderir ve geri döndüğünde, gitmekte fayda var.

Microsoft Azure’un Makine Çevirisi motoru aracılığıyla tek tek içerik parçalarını otomatik olarak çevirmek için WPML’nin yeni Gelişmiş Çeviri Düzenleyicisini kullanabilirsiniz.

Çevirileri manuel olarak oluşturmayı tercih ederseniz, bu, çeviriyi ana dil içeriğiyle birlikte yazmanıza olanak tanıyan varsayılan WordPress metin düzenleyicisi aracılığıyla yapılabilir. Veya, size daha uygun bulabileceğiniz yan yana bir görünüm veren aynı Gelişmiş Çeviri Düzenleyicisini de kullanabilirsiniz.

Hatta ziyaretçilerinizi sizin için çeviri sağlamaya teşvik edebilirsiniz. Her bir kişinin kayıt işlemi sırasında konuştukları dilleri belirterek onlara çevirmen kullanıcı rolü atayabilirsiniz. Site sahibi (veya editör kullanıcı rolüne sahip herhangi biri) daha sonra üzerinde çalışmak üzere çevirmenlere belirli içerik atayabilirsiniz.

2- Polylang

polylang eklentisi

Polylang, bu listedeki ilk kendi kendine çeviri eklentisidir. Bu, içeriği kendiniz çevirmek için yeterince güçlü dil becerilerine sahip olmanız veya bu becerilere sahip birini işe almaya istekli olmanız anlamına gelir. Bununla birlikte, eklentinin kullanımı oldukça kolaydır.

Ayarlar ekranından sitenizin hangi dilleri desteklemesini istediğinizi belirtmeniz gerekir (eklenti sadece yüz seçenek sunar). Her dil ayrı ayrı eklenir ve her biri için iki harfli benzersiz bir dil kodu seçmeniz gerekir. Ayrıca dil adının web sitenizde nasıl görüneceğini seçebilir ve uygun bir bayrak seçebilirsiniz.

Artık herhangi bir gönderi, sayfa, özel gönderi türü, kategori, etiket veya menü için bir çeviri sağlayabileceksiniz. Her gönderi için her dilde bir çeviri sağlamak zorunda olmadığınızı belirtmekte fayda var. Yalnızca en iyi performans gösteren içeriğinizi çevirmeyi seçebilirsiniz.

Yayınlandığında, her çeviri, yapılandırma sırasında belirtilen geçerli iki harfli kodla belirtilen dil ile benzersiz bir URL alır. Ziyaretçiler daha sonra özel bir widget ile etkileşim kurarak diller arasında geçiş yapabilir ve Google her iki sürümü de dizine ekleyebilecektir.

3- G TRANSLATE

wordpress g translate

GTranslate hem ücretsiz hem de premium bir sürümde kurulur ve özellik bakımından aralarında büyük ölçüde farklılık göstererek neredeyse iki farklı eklenti gibi görünür.

WordPress.org’daki ücretsiz sürümle GTranslate, web sitenizi dinamik olarak kullanıcının tercih ettiği dile çevirmek için Google Çeviri’yi kullanır.

Kurulumu son derece kolaydır. Sadece eklentiyi kurun, hangi dilleri sunmak istediğinizi ve dil değiştiriciyi nereye yerleştirmek istediğinizi seçin ve ardından ziyaretçiler içeriğinizi çevirmeye başlayabilir.

Ancak kötü yanı, içeriğinizi Google’da farklı dillerde sıralayamamanız veya çevirileri manuel olarak ayarlayamamanızdır. Bunun nedeni, ücretsiz sürümde çevirinin tamamen dinamik olmasıdır.

Ücretli sürüm, her şeyin GTranslate sunucularında gerçekleştiği Weglot’a çok benzeyen bir deneyim sunarak bunu değiştirir. Yani, ücretli sürüm:

Yoast SEO ile uyumluluk da dahil olmak üzere her dil için sitenizin SEO dostu, dizine eklenebilir sürümlerini oluşturur

SEO meta verilerinizi düzenlemek de dahil olmak üzere çevirileri manuel olarak düzenlemenize olanak tanır.

Ancak Weglot gibi GTranslate de SaaS tarzı faturalandırma kullanır, bu da hizmeti kullanmak istediğiniz sürece ödemeye devam etmeniz gerektiği anlamına gelir.

4- WEGLOT

weglot eklentisi

100’den fazla çeviri diliyle Weglot Translate, otomatik çeviriler ve gerektiğinde profesyonel çevirmenlere erişim sunan hafif bir eklentidir. Çevrilmiş içeriği tek bir gösterge panosundan yönetebilirsiniz ve düzenleme yapma özelliğini içerir. En iyi kısım? WooCommerce ürün sayfalarınızı ve ödeme iş akışınızı bile yönetebilir.

Hemen hemen her web sitesi teknolojisiyle uyumlu ve eklentiyi kullanan 50.000’den fazla işletme ile Weglot hakkında beğenilecek çok şey var. Ücretsiz deneme, 1 dil ve 2.000 kelime sunar, böylece eklenti kelimelerinin – planlarının daha sonra yılda 10.000 ila 1.000.000 kelime ve 10’a kadar tercüme edilmiş dil arasında nasıl değiştiğini kendiniz görebilirsiniz.

5- Lingotek Translation

lingotek

Lingotek Çeviri ile içeriğinizi çevirmek için üç seçeneğiniz var:

  • Makine Çevirisi – İstediğiniz dilde içerik oluşturmak için Microsoft Çeviri aracını kullanır ve ilk 100.000 karakter için ücretsizdir.
  • Topluluk Çevirisi – Çeviriler, eklentinin çalışma masasına yerleştirilmiş metin düzenleyici aracılığıyla kendi kendine yapılmalıdır.
  • Profesyonel Çeviri – Biraz para yatırmanızı ve işi halletmek için Lingotek’in deneyimli personelini ile çalışmanızı gerektirir.

Bu esneklik, onu basitten başlayıp daha karmaşık dil uygulamalarına geçmek isteyenler için harika bir seçenek haline getiriyor. Bulut tabanlı bir çeviri ve yerelleştirme sürecinden yararlanmak, Lingotek’in içeriğinizi 5.000’den fazla ülke içi çevirmenin yardımıyla hızlı ve doğru bir şekilde çevirmesini mümkün kılar ve eklenti, sitenizi gerçekten çok dilli hale getirmeye yardımcı olmak için Polylang ile birlikte çalışır.

Kayda değer mi? Eklenti, fiyatlandırmasının hiçbirini çevrimiçi olarak listelemiyor.Fiyatlandırma seçeneklerini tartışmak için şirketle telefon veya e-posta yoluyla iletişime geçmeniz gerekecek.

6- Google Language Translator

Google Language Translator

Resmi bir Google eklentisi olmasa da Google Language Translator, çevirileri doğrudan Google Çeviri’den çevirip sitenizde kullanmanıza olanak tanır. Google Translate’in desteklediği 80’den fazla dilden yararlanabilirsiniz ve eklenti, ziyaretçilere dil görünümlerini değiştirmenin bir yolunu sunar.

WordPress indirme sayfasına göre, bu eklenti artık dünya çapında 500.000’den fazla çok dilli siteye kullanılıyor ve otomatik Google analitik entegrasyonu ve “daha iyi çeviri öner” açılır penceresi sunuyor ve aynı zamanda çok dilli SEO desteği de içeriyor. Dünya çapında site sıralamanızı yükseltebilirsiniz.

Bu eklentinin ücretsiz sürümü, sınırsız kelime için makine çevirisi ile birlikte tüm diller için destek sunarken, çeviri düzenleme veya çok dilli SEO’ya erişmek için ücretli bir sürüm ihtiyacınız istiyor.

Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla yazı için Günay Medya’yı ziyaret edebilirsiniz. WordPress çözümleri bize ulaşabilirsiniz.

Hemen Ara